zaterdag 21 juli 2018

Keizersnede voor onze Frenzi

Gisteren is ons F-nest geboren!

Einde van de middag verloor Frenzi mooi helder vruchtwater, maar toen er begin van de avond nog geen gang in de bevalling zat, hebben we contact met de dierenarts opgenomen (met haar vorige bevalling in gedachten, waar de weeënactiviteit minimaal was).
Terwijl Frenzi bij de praktijk uit de auto sprong werd het eerste pupje ongeveer gelanceerd, helaas met een open buikje en deze werd bij binnenkomst direct geüthanaseerd.

Even het gebruikelijk onderzoek voor operatie bij Frenzi, het eerste prikje richting slaap en alles werd klaargemaakt voor de keizersnede.

Naast twee assistentes, mochten Lieke en ik ook puppen aanpakken en gingen ze na droogwrijven en controle fijn de couveuse in (met de placenta's er nog aan, wat zorgde voor best veel groene viezigheid, maar daar konden we tegen 😃).

Gelijktijdig met de keizersnede is ook Frenzi baarmoeder verwijderd. Dat is geen standaard procedure, omdat hiermee ook hormonen gemoeid zijn, die de melkgift regelen en die daardoor wel eens slechter kan zijn. Omdat Frenzi een heel goed moedertje is gebleken (derde nest), ze al een week melk gaf en we ervan overtuigd waren, dat ze haar pups direct zou accepteren (dus laten drinken), ging de dierenarts akkoord.
Na wakker worden in de recovery en haar kids nog even lekker in de couveuse konden we het stel mee naar huis nemen!

Buik scheren en ontsmetten
 

 Nog even onze neuzen vrij, want het is erg warm! 


  Eén van de 2 baarmoederhoornen

 Pup nummer 2
 Afdrogen en stimuleren
 In de couveuse
 Puppenkoppies!


 Lieve Frenz
 Afnavelen







 in de couveuse
 Frenzi mag weer dicht.
 Bijkomen op een kleedje, matjes er op en eerder nog de lamp erbij. Top.
In de auto bij Lieke's voeten in de teil met fleece en kruikjes

Frenzi bloedde nog wel na, wat wij toch even wat eng vonden.... een telefoontje richting dierenarts Marjolein stelde ons gerust. 's Avonds laat belde ze ook nog even hoe het ging. Bij thuiskomst een plas, lekker drinken en even later had ze ook wel trek in een hapje.
Ze zag er content en blij uit met haar puppies, die ook levendig op zoek waren naar een tepel.










Later op de avond, na een heerlijk bak koffie en een colaatje op de veranda in de frisse lucht, hebben we ze nog even gewogen en een merkbandje omgegeven.

Teefje paars bandje (zwart) 467 gram
Teefje geel bandje (zwart) 619 gram

Reutje zonder bandje (zwart/bruin) 552 gram
Reutje bruin bandje (zwart/bruin) 569 gram

Reutje zwart bandje (zwart) 526 gram

Reutje blauw bandje (zwart) 506 gram
Reutje rood bandje (zwart) 460 gram