zondag 29 augustus 2010

Finestère - Bretagne - Frankrijk

Zo'n anderhalve week geleden... hebben wij ons busje volgeladen met kids en doggies en zijn we via de RN richting Caen in Normandië gereden waar we een hotel hadden geboekt.
De volgende dag aldaar hebben boodschapjes gedaan en een prachtig picknick-plekje aan een rivier gevonden. 's Avonds een Frans hapje gegeten in een sfeervol restaurant.
Het busje te drinken gegeven en weer op de rit....

De bestemming was dit schattige Bretonse huisje dat op het erf staat tegenover de schitterende (melkvee)boerderij van de gastvrije familie v.d. Klooster, die 10 jaar geleden een nieuw leven begonnen vanuit Friesland in Arzano.
Via MP geboekt vond ik het een beetje een gok, maar daar had ik niet bang voor hoeven te zijn!
Het huisje lijkt aan de voorkant klein, maar aan de achterkant was de uitbouw perfect en indrukwekkend. Twee grote slaapkamers met ieder een glazen schuifpui naar het achtergelegen terras, een grote badkamer en verder perfect en sfeervol ingericht. In de koelkast wachtte ons een heerlijk frisse fles rosé, de bedden waren opgemaakt, de handdoeken lagen klaar... het ontbrak aan niets.
Onze jongste kids vermaakten zich al gauw met die van hun en de beide pubers bekeken elkaar en leefden daarna hun eigen puberlife. Hun boerenfox Foxy vond onze Duitse Herders iets teveel van het goede en bleef op gepaste afstand.
Lieke heeft met ontzettend veel plezier meegeholpen bij het melken, het voeren van de kalfjes en allemaal vonden we het leuk om een kijkje op de boerderij te nemen. Honderd koeien om te melken, die overdag heerlijk in de Bretonse heuvel grazen onder toezicht van een immense stier.
Het was de derde keer dat we in Bretagne verbleven en de tweede keer in hetzelfde gebied. Meestal willen we wel weer iets anders zien, maar de Finistère heeft de weg naar ons hart gevonden. Jammer genoeg zat het weer ons niet helemaal mee, maar we hebben ons prima vermaakt: tourritjes gemaakt, gewandeld en gewandeld met de honden, heerlijk gegeten, heel goed geslapen, boeken gelezen, dvd's gelezen, getekend, gegamed.
Kortom een heerlijke vakantie, waarvan we zelfs nog van de terugweg genoten.
Helaas, thuisgekomen was dat gevoel meteen verdwenen..........
Als je hier meer over wilt weten, kun je het weblog op deze site openen: http://jotilie.mijnbeestenboel.nl/